Welkom bij het vastgoedportaal van de gemeente Lochem. Vindt hier een kavel voor uw droomhuis of unieke bedrijfskavels langs het Twentekanaal!

Woningkavels
Uw eigen droomhuis ontwerpen en bouwen, wie wil dat nu niet? Ontwerp uw woning helemaal volgens uw smaak en wensen. De gemeente Lochem biedt u een unieke kans. Onder het motto ‘Maak je droomhuis’ verkopen we de komende jaren op verschillende plekken bouwkavels. Op deze stukken grond kunt u zelf een huis ontwerpen en bouwen. Een architect en aannemer kunnen u hierbij helpen. Zelf bouwen zorgt voor veel variatie in huizen en voor mooie woonwijken.

Bedrijfskavels
Wilt u uw bedrijf vestigen in de gemeente Lochem? Vindt hier uw piittoreske kavel nabij Stijgoord welke is gesitueerd langs rivier de Berkel. De gemeente Lochem heeft op deze locatie nog een aantal kavels beschikbaar. De kavels variëren vanaf 750 vierkante meter. Ook zijn een aantal bedrijventerreinen in ontwikkeling, die mogelijk voor u interessant kunnen zijn. De bedrijfscontactfunctionaris kan u hier meer over vertellen, neem contact met ons op!

Hoe werkt het portaal?
Wilt u weten welke bouwkavels te koop zijn? Kijk dan op één van de onderstaande locaties. U wordt dan doorverwezen naar de verschillende woningbouw projecten van de gemeente Lochem. Hier kunt u de verschillende projecten bekijken. Wanneer een project u aanspreekt, kunt u klikken op de button ‘meer informatie’, dan wordt u doorverwezen naar kavel specifieke informatie.

Woningbouw projecten


  • Utiliteitsbouw projecten

Interesse in een bouwkavel?
Bent u geïnteresseerd in een woningbouw- of bedrijfskavel in de gemeente Lochem? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente Lochem voor meer informatie. Heeft u voldoende informatie en bent u geïnteresseerd in een specifieke kavel dan kunt u zich hierop inschrijven en kunt u hiermee een optie aanvragen.

Welke regels zijn er?
U kunt niet zomaar elk huis bouwen dat u wilt. In de wet staan bouwregels waar u rekening mee moet houden. Die zorgen er onder andere voor dat het huis veilig wordt gebouwd en dat de wijk er goed uit komt te zien. Voor elke kavel is er daarom een zogeheten kavelpaspoort. Daarin staan de bouwregels, bijvoorbeeld hoe hoog en hoe groot uw huis mag worden. Of hoe het huis eruit mag zien, hoe uw huis bereikbaar moet worden, en welke erfafscheiding er komt. Wilt u weten welke regels voor uw kavel gelden? Kijk dan bij de kavelpaspoorten op deze website door te klikken op de button, meer informatie.

Wat moet u doen als u een huis wilt bouwen?
Als u zelf een huis wilt bouwen, is het goed om nu al te weten wat u te wachten staat. Vanaf uw eerste idee tot en met de bouw van uw droomhuis. Hiervoor hebben we een stappenplan ontwikkeld. Het stappenplan – droomhuis in 8 stappen kunt u vinden bij projectinformatie of bovenaan bij het kopje ‘over het portaal’ of te klikken op de link. Daarnaast hebben wij in samenspraak met andere gemeenten een stappenplan ontwikkeld die u kan helpen met het aanvragen van een omgevingsvergunning. Zie hiervoor het stappenplan Formule 1.