In Eefde is de voormalige Detmerskazerne gesloopt om plaats te maken voor woningbouw. Het bestemmingsplan is klaar. Er kunnen maximaal 80 woningen worden gebouwd, waarvan 45 rijwoningen (huur en koop) en 35 twee-onder-een kap woningen en vrijstaande woningen.

Graag brengen wij je even kort op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het project Detmerskazerne. Het definitieve ontwerp van de woningen is verder geoptimaliseerd en nu volledig afgerond. Dit betekent dat we de laatste zaken ten behoeve van de start verkoop nu verder kunnen uitwerken. Ook zijn de onderzoeken, die moesten worden uitgevoerd met betrekking tot stikstof en PFAS, afgerond met een positief resultaat. De gemeente en beide ontwikkelaars zijn nu gezamenlijk bezig met de voorbereidingen voor het bouw- en woonrijp maken.    Om jou dadelijk een zo goed mogelijk beeld van het plan te geven, wordt op dit moment een aantal sfeerbeelden van het plangebied vervaardigd, de zogeheten ‘artist impressions’. Deze beelden zullen wij je laten zien in de volgende nieuwsbrief van juli. Tevens hopen wij je dan ook meer te kunnen vertellen over de start van de verkoop.

 
Bent u geïnteresseerd over de nieuwbouwplannen – Detmerskazerne te Eefde? Meld u dan aan via https://www.detmerskazerne.nl/ dat u geïnteresseerd bent over dit project. Er zal dan contact met u worden opgenomen, dit is geheel vrijblijvend. De verkoop en verhuur gaan niet via de gemeente. 

- 11/06/2020