Aan de voet van de Lochemse Berg ligt het mooie dorpje Barchem met als blikvanger in het centrum de Barchkerk. De naam Barchem betekent ‘Dorp nabij de Berg’ hiermee is de ligging van Barchem gesitueerd in een lommerrijk landschap dat het leven hier tot een waar genoegen maakt. U geniet hier dan ook van een prachtige natuur waar tal van activiteiten te ondernemen zijn. Mede hierdoor nodigt het uit om één van de vele fiets – of wandelroutes af te leggen. Daarnaast kent Barchem een rijk verenigingsleven en is toeristisch zeer in trek.

Barchem beschikt naast winkels en een buurthuis over onder meer een eigen basisschool, peuterspeelzaal en eerstelijns gezondheidszorg. Kortom, voldoende voorzieningen in een gezellig dorp om volop van het leven te genieten. Buitengewoon wonen in Barchem en ook hier zijn bouwkavels en nieuwbouwwoningen beschikbaar.

Kortom: proef de sfeer van ons fraaie stukje Achterhoek. Het is niet voor niets dat inwoners van het dorp trots en gelukkig zijn om hier te mogen wonen en een ieder de tekst kent van het eigen dorpslied: “In Barchem kan alles”!

Actuele kavels:

Project Zuydzicht